Tots iguals, tots diferents: un apropament a la diversitat funcional

El 27 de novembre d’enguany, l’Associació d’Amputats Sant Jordi, l’Associació de Discapacitats Físics de l’Hospitalet i la Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament d’Hospitalet van organitzar, a l’Auditori Barradas, una xerrada-taller sobre la diversitat funcional, amb l’objectiu d’informar i de sensibilitzar l’alumnat envers les discapacitats.

Hi vam assistir i es parlà sobre els tipus de diversitat funcional, les diferents causes de discapacitat i els problemes d’accessibilitat.

Després es va passar a l’acció i ens vam posar a la pell d’algunes discapacitats: Vam fer un recorregut pels carrers del barri amb cadira de rodes i també amb bastons-guia amb els ulls tapats.

Ens va semblar molt interessant el fet de poder escoltar les explicacions dels directament afectats i de poder experimentar per adonar-nos de les dificultats de mobilitat i de les adaptacions que hi ha o que manquen a la ciutat.

Ens van també explicar la col·laboració que ells mateixos fan com a ONG de reciclatge de pròtesis per als nens-soldats amputats de Sierra Leone (Àfrica). Admirable, la solidaritat!

Podeu veure algunes imatges clicant aquí.