Avancem cap el TIL (Tractament Integrat de les Llengües)

Enguany, el professorat de llengües de l’institut Pedraforca hem iniciat la formació per dur a terme un projecte en el centre, la implementació del qual durarà tres cursos: 2018-19, 2019-20 i 2020-21.

S’anomena “Avancem cap el tractament integrat de les llengües”, i es fa amb l’impuls i el suport dels Serveis Territorials del Dept. d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

L’objectiu de l’Avancem cap el TIL és formar-nos per millorar la tasca d’ensenyament i aprenentatge de les llengües que s’estudien en el centre (francès, anglès, castellà i català), tenint en compte enfocaments educatius multilingües i transversals. Som en una societat plurilingüe, en la qual observar, atendre i avaluar com s’empren i s’aprenen les llengües, com a eines de comunicació i socialització, és un exercici que considerem cabdal per millorar com a professorat i com a centre educatiu.

És un projecte interessant, engrescador, que implica hores de formació, d’experimentació i d’avaluació. Tant de bo el sapiguem aprofitar i en tasteu els seus fruits, no només al final del trajecte, sinó també mentrestant l’anem teixint amb la complicitat de tota la comunitat educativa del centre.