L’alumnat de batxillerat humanístic va al teatre a veure Els ocells, d’Aristòfanes

Avui dia 15 d’octubre l’alumnat del batxillerat humanístic de l’ Institut Pedraforca ha anat al teatre a veure Els ocells, una adaptació de l’obra d’Aristòfanes (segle V aC) que ha dut a terme i representat la companyia La Calòrica.

Els dos protagonistes de l’obra, Pisteter i Evèlpides, busquen un lloc on viure de manera relaxada, lliure i sense haver de participar en el bé comú. Accidentalment parlen amb uns ocells i els convencen per crear una ciutat d’ocells als núvols.  Però en la utòpica nova ciutat es reprodueixen tots els esquemes polítics que es poden trobar a qualsevol ciutat humana  de la terra i pels quals havien hagut de fugir de casa seva: l’ús del populisme, els mecanismes de manipulació de masses i de les idees, la corrupció política, la mescla de poders , les classes socials,  etc. i per tant cau la utopia d’una ciutat governada amb honradesa i integritat.  

Potser el problema ha estat basar aquesta nova societat en els principis d’individu, propietat i competència?  Aquesta és la qüestió que haurà de plantejar-se individualment l’espectador. 

A continuació podreu llegir resenyes d’alguns dels alumnes que hi varen anar:

Resenya 1

Resenya 2