L’alumnat de CAI TARDA visita elna

Avui 19 d’abril 2024 els alumnes de CAI TARDA hem anat a Elna. Hem caminat cap a la Catedral pels carrerons, gaudint de l’ambient animat del mercat i de les paradetes de productes del territori.

Hem pujat al teulat de la Catedral per una escaleta molt antiga, estreteta i caragolada, que ens ha permès gaudir d’unes vistes panoràmiques de 360° fantàstiques, sota un cel clar i lluminós; hem vist el mar, les Alberes, el Canigó nevadet, les teulades d’Elna, la torre romànica, el claustre de la catedral des de dalt i la Materninat, amb la seva cúpula enmig dels camps verds.

En baixar, hem admirat el claustre, envoltat de boniques columnes tallades amb ornaments vegetals.A dins de l’església, els alumnes, han encès espelmes per a desitjar un final de curs ple d’èxits.Un cop a la Maternitat, hem mirat amb molt d’interès les fotografies fetes per Elisabeth Eidenbenz, i les explicacions sobre cadascuna.I hem pogut escoltar la interessant explicació del guia, sobre el context històric i geopolític del motiu de l’existència d’aquesta maternitat entre 1939 i 1945.Així com la visualització d’un vídeo amb el testimoni real de la mateixa Elisabeth Eidenbenz, ja velleta, i satisfeta de la feina feta ajudant a tantes mares a fer néixer 600 infants en condicions dignes, fora dels camps de concentració.

Per acabar la sortida, hem fet un tomb per Cotlliure, amb visita a la tomba d’Antonio Machado i lectura d’un dels seus poemes. Hem pogut reflexionar sobre la importància de les cures a mares i nadons, en èpoques duríssimes de guerres, passades i presents.Ha estat un dia molt ben aprofitat, molt interessant, i convivial.

Uns fantàstics dies PMOE-PROA+!!

Gràcies PMOE-PROA +!!