2n Dietètica visita mercabarna

Avui els alumnes de 2n de Dietètica hem anat a MERCABARNA. Ens han explicat al costat de la maqueta de les instal.lacions, la història del mercat i el seu funcionament, des de l’origen dels productes, el transport, fins als intermediaris i els compradors, amb dades del moviment de productes frescos en tones d’aliments.

Hem visitat les naus de fruita i hortalisses de productors de proximitat, de cooperatives agràries i dels intermediaris. Hem vist els aliments mediterranis però també molts d’altres que provenen d’altres països, entre els quals n’hem olorat i tastat alguns que no coneixíem.

També hem visitat la nau del peix i marisc, amb unes explicacions molt interessants sobre la conservació i el control sanitari dels aliments.

Per acabar el recorregut, hem visitat l’espai FoodBack on es fa la tria dels aliments que rebutgen els comerciants, per tal de fer una tria i minvar el malbaratemant alimentari, gràcies a l’acció conjunta de Mercabarna, una entitat de Treball Inclusiu, que són els que fan la tria i classificació dels aliments aprofitables, i el Banc dels Aliments, que recull i reparteix els aliments a les fundacions i associacions que hi estan vinculades, per tal de abastir d’aliments frescos i encara en bon estat, a les persones que no en tenen accés per problemes socials.

Ha estat una sortida molt intetessant i que ens complementa i enriqueix el que aprenem a classe, ja que és un aprenentatge sobre el terreny podent veure la complexa realitat de l’accés als aliments.